Austmann Bryggeri er unike i det at vi holder på med åpen gjæring 

Det vil si at ølet får gjære i åpne firkantede kar fremfor i høye stående sylindrokoniske tanker. Måten vi gjøre det på er gammeldags og det er tungvint, men vi gjør det fordi ølet blir bedre av det. Åpen gjæring fører til at gjæren slipper å jobbe under høyt trykk når ølet undergår primærgjæring. Dette er en veldig sensitiv fase og en stresset gjær vil gi fra seg avfallsstoffer som vil prege ølet. Med vår måte å gjære på blir ølet ”bløtere” og rundere på ganen, og vi kan hente frem de beste egenskapene i våre to gjærstammer uten å stresse dem.

I tillegg høster vi av vår egen gjær. Under åpen gjæring vil gjærstammen vår flyte til toppen av ølet og der kan vi høste av den til neste bryggedag. For å sikre både ølet og gjærstammen mot infeksjon har vi bygget et lukket gjæringsrom med konstant overtrykk og med HEPA-filter på friskluften som kommer inn.

Hovedingrediensen i øl er, med unntak av vann, malt – og vi bruker kun den beste malten vi kan få tak i. Vår leverandør er Thomas Fawcett fra England, en av verdens siste gulvmalterier som malter kornet for hånd. Dette passer godt med vår bryggestil, vårt bryggverk er meget manuelt. Alt kornet løftes og spaes inn og ut av meskekaret for hånd og kontakten med ølet underveis i  bryggingen er veldig tett fra mesk til ferdig øl.

Fra oppstarten i 2013 har alt gått veldig fort, fra kun å selge lokalt er Austmann nå tilgjengelig over hele Norge og i Sverige og Danmark. I 2015 begynner arbeidet med eksport til Tyskland.

Du finner nå Austmann i de fleste velassorterte dagligvarebutikker samt de fleste utesteder og restauranter med et skikkelig ølutvalg.

Vi er blitt norges 6. største håndverksbryggeri – og det er vi veldig stolte av.

For oss dreier brygging seg om håndverk og lidenskap, og gode smaksopplevelser